Lentejas: Lentils
Ingredientes:
Ingredients.
-Lentejas, 400 gramos:
Lentils, 400 grams.
- Cebolla, una grande: Onion, a large one.
- Zanahoria mediana: Medium carrot.
- Jamón troceado en taquitos, 200 gramos: Ham cut in small parts, 200 grams.
- Chorizo, 200 gramos: Chorizo, 200 grams.
- Ajo, un par de dientes: Garlic.
- Pimiento verde, uno grande: Green pepper, a large one.
- Patatas, dos medianas:Potatoes, medium-sized ones.
- Laurel: Laurel
- Pimentón dulce, una cucharada: Sweet paprika, a teaspoon.
- Aceite de oliva: Olive oil
- Una pizca de sal: A little bit of salt
- Cebolla, una grande: Onion, a large one.
- Zanahoria mediana: Medium carrot.
- Jamón troceado en taquitos, 200 gramos: Ham cut in small parts, 200 grams.
- Chorizo, 200 gramos: Chorizo, 200 grams.
- Ajo, un par de dientes: Garlic.
- Pimiento verde, uno grande: Green pepper, a large one.
- Patatas, dos medianas:Potatoes, medium-sized ones.
- Laurel: Laurel
- Pimentón dulce, una cucharada: Sweet paprika, a teaspoon.
- Aceite de oliva: Olive oil
- Una pizca de sal: A little bit of salt
Preparación.
-
Lo primero es asegurarnos que las lentejas esten bien lavadas y ponerlas en remojo la noche antes.
-
Pelar las patatas, trocearlas y cocerlas.
-
Colocamos en una olla las lentejas junto al chorizo las verduras y la hoja de laurel, lo ponemos todo a hervir primero y después, cuando haya pegado el primer hervor, lo ponemos a fuego lento, durante una media hora.
-
Cuando el chorizo y las verduras están cocidos, los sacamos de la olla y los guardamos aparte.
-
Salteamos en una sartén el jamón con el ajo, y cuando estén doraditos, los añadimos a todo lo demás.
-
En otra sartén vamos a saltear la verdura y el pimentón con un poquitín de aceite, a esta mezcla le vamos a añadir unas pocas lentejas y la vamos a triturar muy bien, para después añadirlo también a la olla.
-
Finalmente añadimos el chorizo y lo demás que hemos ido reservando para acompañar las lentejas, lo cocemos unos minutillos más a fuego medio y así ya estarán listas para servir estas lentejas
Preparation.
1) The first thing is to be sure that the lentils are well washed and soak them the night before.
2) Peel the potatoes, chop and cook.
3) Add the sausage, the vegetables and the bay leaf, put everything to boil first and then, when the first boil is done, set it on a low heat for half an hour.
4) When the chorizo and vegetables are cooked, we take them out of the pot and keep them apart.
5) Sauté the ham with the garlic in a frying pan, and when they are golden, we add them to everything else.
6) In another frying pan we will sauté the vegetables and paprika with a little oil, to this mixture we will add a few lentils and we will grind it very well, then add it to the pot as well.
7) Finally add the chorizo and the rest that we have been reserving to accompany the lentils, we cook some more minutillos over medium heat and thus will be ready to serve these lentils.
1) The first thing is to be sure that the lentils are well washed and soak them the night before.
2) Peel the potatoes, chop and cook.
3) Add the sausage, the vegetables and the bay leaf, put everything to boil first and then, when the first boil is done, set it on a low heat for half an hour.
4) When the chorizo and vegetables are cooked, we take them out of the pot and keep them apart.
5) Sauté the ham with the garlic in a frying pan, and when they are golden, we add them to everything else.
6) In another frying pan we will sauté the vegetables and paprika with a little oil, to this mixture we will add a few lentils and we will grind it very well, then add it to the pot as well.
7) Finally add the chorizo and the rest that we have been reserving to accompany the lentils, we cook some more minutillos over medium heat and thus will be ready to serve these lentils.
No hay comentarios:
Publicar un comentario